top of page
WE SPELEN ALLEEN ALS HET SNEEUWT
Bjorn Floréal.png

Van en met: Kathleen Boonen, Norbert Borghmans, Olivia Cutting, Justine Helleputte, Stien Helsen, Fien Heylen, Manou Janssen, Ramona Lafontaine, Elliot Lafontaine, Eric Maes, Frank Robben, Annelore Van Eyken, Jan Van Eyken, Nadia Verschuren, Mitch Van Landeghem, Eleonore Van Godtsenhoven, Bjorn Floréal, Max Colonne, Laurens Aneca, Jana De Kockere, Louis Verlinde, Sam Beddegenoodts 

Kostuum en vormgeving: Louis Verlinde en Sam Beddegenoodts 

Beeld: Bjorn Floréal

Met dank aan: Gilles Pollak, Arno Van Den Brulle, Alex Verheyen, Jana Schellekens, Cultuurhuis De Warande, HETGEVOLG

Het Landjuweelfestival is een initiatief van OPENDOEK, de organisatie die theater in de vrije tijd faciliteert en ondersteunt waardoor iedereen met een passie voor podiumkunsten zich kan ontplooien. 

In We spelen alleen als het sneeuwt staan er zeventien spelers op scène, zowel liefhebbers als professionals, met leeftijden die meer dan vijf decennia overbruggen. Dat betekent meer dan 140 jaar theaterervaring op één podium. Ze kennen hun tekst, allemaal, ze weten waar hun pruiken liggen, ze weten wie ze niet voor de voeten moeten lopen en naast wie ze het liefste staan. Alleen jammer dat ze enkel spelen wanneer het sneeuwt. 

Enkele leden van het Gentse theatercollectief Camping Sunset, dat doorgaans locatievoorstellingen maakt en groupe op slechts twee weken tijd, werkt ter gelegenheid van het Landjuweelfestival met een groep amateurs aan een toneelvoorstelling over toneelvoorstellingen. Samen zoeken ze uit waarom ze graag spelen, waarom collectief de scène delen zo bijzonder is en vooral wat er in hun korte of lange toneelcarrière de revue reeds passeerde. Op vijftien dagen tijd maakt deze uitzonderlijke tijdelijke familie een smaakvolle ode aan smaakloos theater, aan samen muziek maken, aan toneelspelen met huid en haar. Voor deze voorstelling vertrokken ze vanuit het filmwerk van Roy Anderson, om zo snel mogelijk andere richtingen uit te waaien. Wees welkom om middenin deze heerlijke, Pirandelleske wervelwind te komen staan. Het is te zeggen, als het sneeuwt die dag natuurlijk.

za 4 november 22 15:00        HETGEVOLG, Turnhout

zo 5 november 22 16:00        HETGEVOLG, Turnhout

bottom of page