top of page

All the leaves are brown, and the sky is grey…


Een turbulente serenade over samenleven.

 

In Tillsammans (samen) spelen 13 jonge makers/spelers van KASK Drama onder (bege)leiding van Camping Sunset het verhaal van een Zweedse commune uit de jaren ‘70. De regels zijn simpel: Pippie Langkous is een kapitalist, afwassen is bourgeois en pap dé delicatesse. Maar de liefde is vrij, de kinderen zijn van iedereen, en ieder hoort erbij!

 

Geïnspireerd op de film van Lukas Moodysson

Van & met 

Anaïs Maes, Anna De Graeve, Casper Schoolmeesters, Dorelia Schraven, Gudrun Moreau, Milan Mitera, Miro Lievens, Nathan Isahakyan, Pieter Van Dijk, Rinus Chaerle, Robbe Embrechts, Seppe Somers, Tembi De Koninck

Muziek
Robbe Embrechts

Coaches

Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Freek De Craecker, Joeri Happel, Mitch Van Landeghem, Patricia Kargbo

Dramaturgisch advies

Lennert Boots

Kostuum

Louis Verlinde 

Licht 

Gilles Pollak

Beeld 

Ellen Soors en Karin De Vos

Met dank aan 

Simon De Winne, Jan Steen, Madonna Lenaert, Bardia Mohammad, Stad Gent

Acht weken lang liet deze gelegenheidscommune fictie en werkelijkheid in elkaar overlopen. Samenleven en - werken blijkt allesbehalve evident, en toch broodnodig. Hoe zet je 13 verschillende meningen naast elkaar? Hoe vlieg je elkaar niet in de haren? Of juist wel? En wie doet aan het einde van de dag de afwas? Collectiviteit, conflict en een beetje communisme. Een zoektocht naar samenzijn tegen de klippen op. Want alleen de liefde blijft, dat is alles wat er is.
 

Tillsammans (samen) is een uitbundig locatieproject door de derdejaarsstudenten van Drama aan KASK & Conservatorium en Camping Sunset. Het speelveld is de stadsschouwburg van NTGent. Samen gaan ze de methodiek à la Sunset aan: op enkele weken tijd een stuk kiezen, bewerken en zoveel mogelijk op de vloer onderzoeken. Het idee achter Camping Sunset is even simpel als radicaal: een acteur leert pas echt te spelen door veel te spelen, voor en met publiek.

Logo_Black-Transparent_1000px.png
logo_KASK.jpg
logoGent_z100.png

16, 18, 19, 20 en 21 december 2023     20:00 NTGENT

bottom of page