top of page
Logo (Wannes Cools) (1).png


Welkom op de camping!

camping susnet happiness 1.jpg

De kiem van Camping Sunset ontstond in de zomer van 2018 ergens in een achtertuin in Gent. Een paar afstuderende dramastudenten van KASK, hun scripties net ingeleverd, in gesprek over de toekomst; wat nu? Hoe gaan we nu blijven spelen? Hoe kom je aan werk? Gaan we ooit, zoals op school, nog in grote groepen samen kunnen spelen? Samen in ontwikkeling blijven? Ze fantaseerden over het zoeken van een loods, het inpalmen van een leeg grasveld, een oude schuur, een woonboot, over niet wachten maar een stuk uitkiezen en dat gaan spelen. Om door te leren, en te kunnen doen waar we voor geleerd hadden: spelen.

Een groep van elf KASK Drama-studenten, net over of net voor de grens van het afstuderen trok een zomer later de stoute schoenen aan. Toen het stuk Zomergasten en een locatie aan de Lübeck gevonden werd, werd Camping Sunset geboren. Met als streven; twee weken repeteren en dan drie weken spelen, spelen, spelen. De rest is onzeker.

Het idee achter Camping Sunset is even simpel als radicaal: een acteur leert pas echt te spelen door veel te spelen, voor en met publiek. In een tijd van geringe speelplekken voor jonge acteurs en uitgedunde tournees, is dat idee niet evident. Met Zomergasten (2019) koos Camping Sunset daarom voor een alternatieve aanpak: de repetitietijd werd drastisch ingekort en de speeltijd lang en intensief gemaakt. Het publiek is getuige van de evolutie van de voorstelling. 

Camping Sunsetters

Aimé Claeys, Alexis Gerlach, Ali Can Unal, Arne de Tremerie, Bjorn Floréal, Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Erica Van Mulders, Eva Bracke, Flor Van Severen, Freek De Craecker, Gilles Pollak, Hanne Nuyttens, Jana De Kockere, Ibtissam Boulbahaiem, Jesse Vandamme, Joeri Happel, Laurens Aneca, Lennert Boots, Lieselot Siddiki, Loes Swaenepoel, Louis Verlinde, Louise Bergez, Lucie Plasschaert, Menzo Kircz, Mitch Van Landeghem, Patricia Kargbo & Soraya van Welsenis

bottom of page