top of page
WE SPELEN ALLEEN ALS HET SNEEUWT
LJF22_'WeSpelenAlleenAlsHetSneeuwt'CampingSunset&OPENDOEK_(c)KarolinaMaruszak27.jpg

In We spelen alleen als het sneeuwt staan er zeventien spelers op scène, zowel liefhebbers als professionals, met leeftijden die meer dan vijf decennia overbruggen. Dat betekent meer dan 140 jaar theaterervaring op één podium. Ze kennen hun tekst, allemaal, ze weten waar hun pruiken liggen, ze weten wie ze niet voor de voeten moeten lopen en naast wie ze het liefste staan. Alleen jammer dat ze enkel spelen wanneer het sneeuwt. 

Van & met (op en voor de scène) Kathleen Boonen, Norbert Borghmans, Olivia Cutting, Justine Helleputte, Stien Helsen, Fien Heylen, Manou Janssen, Ramona Lafontaine, Elliot Lafontaine, Eric Maes, Frank Robben, Annelore Van Eyken, Jan Van Eyken, Nadia Verschuren, Mitch Van Landeghem, Eleonore Van Godtsenhoven, Bjorn Floréal, Max Colonne, Laurens Aneca, Jana De Kockere, Louis Verlinde & Sam Beddegenoodts

Kostuum en vormgeving: Louis Verlinde en Sam Beddegenoodts 

beeld Karolina Maruszak

lichtadvies Gilles Pollak

met dank aan HETGEVOLG, Arno Van Den Brulle, Alex Verheyen, Jana Schellekens, Patricia Kargbo & Carine van Bruggen 

Het Landjuweelfestival is een initiatief van OPENDOEK, de organisatie die theater in de vrije tijd faciliteert en ondersteunt waardoor iedereen met een passie voor podiumkunsten zich kan ontplooien. 

Enkele leden van Camping Sunset, dat doorgaans locatievoorstellingen maakt en groupe op slechts twee weken tijd, werkt ter gelegenheid van het Landjuweelfestival met een groep amateurs aan een toneelvoorstelling over toneelvoorstellingen. Samen zoeken ze uit waarom ze graag spelen, waarom collectief de scène delen zo bijzonder is en vooral wat er in hun korte of lange toneelcarrière de revue reeds passeerde. Op vijftien dagen tijd maakt deze uitzonderlijke tijdelijke familie een smaakvolle ode aan smaakloos theater, aan samen muziek maken, aan toneelspelen met huid en haar. Voor deze voorstelling vertrokken ze vanuit het filmwerk van Roy Anderson, om zo snel mogelijk andere richtingen uit te waaien. Deze voorstelling wordt nu hernomen in Gent in CAMPO, vaste partner en uitvalsbasis van Camping Sunset.  

za 11 februari 23 20:30               CAMPO NIEUWPOORT, Gent

zo 12 februari 23 15:00               CAMPO NIEUWPOORT, Gent

za 04 november 22 15:00               HETGEVOLG, Turnhout

zo 05 november 22 16:00               HETGEVOLG, Turnhout

bottom of page