Welkom op Camping Sunset!

Een uit de hand gelopen zomerkamp

De kiem van Camping Sunset ontstond in de zomer van 2018 ergens in een achtertuin in Gent. Een paar afstuderende dramastudenten van KASK, hun scripties net ingeleverd, in gesprek over de toekomst; wat nu? Hoe gaan we nu blijven spelen? Hoe kom je aan werk? Gaan we ooit, zoals op school, nog in grote groepen samen kunnen spelen? Samen in ontwikkeling blijven?Ze fantaseerden over het zoeken van een loods, het inpalmen van een leeg grasveld, een oude schuur, een woonboot, over niet wachten maar een stuk uitkiezen en dat gaan spelen. Om door te leren, en te kunnen doen waar we voor geleerd hadden: spelen.

Een half jaar ging voorbij tot een van hen de stoute schoenen aantrok en zich afvroeg: moeten we dit niet gewoon echt gaan doen?

Uiteindelijk engageerde zich een groep van elf KASK Drama-studenten, net over of net voor de grens van het afstuderen, om samen stukken te gaan lezen. Toen het stuk Zomergasten en een locatie aan de Lübeck gevonden werd,
werd Camping Sunset geboren. Met als streven; twee weken repeteren en dan drie weken spelen, spelen, spelen. De rest is onzeker.

Tegen de verwachting van vijf weken onbetaald werken, bijklussen in de avonden, en spelen voor een man en een paardenkop, in, wist Camping Sunset een snaar te raken. Het Theaterfestival presenteerde Camping Sunset op hun Off-festival en het publiek wist hen te vinden, elke avond een klein beetje meer.

Na de zomer van 2019 besloot Camping Sunset dat ze verder wilden en om in de zomer van 2020 terug te keren met een volgend stuk, volgens hetzelfde concept.

U bent welkom naar hun eerste poging van HAPPINESS te komen kijken. Of hun tweede. Of u komt op dag zestien. Of u bent er enkel bij de dernière. Of u volgt hen elke dag. In ieder geval: wij zorgen voor een avond vol happiness. 

Tot in de zomer!

Laten de zon ondergaan op de camping:

Aimé Claeys, Arne de Tremerie, Bjorn Floréal, Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Erica Van Mulders, Eva Bracke, Flor Van Severen, Freek De Craecker, Gilles Pollak, Jana De Kockere, Jesse Vandamme, Joeri Happel, Lennert Boots, Loes Swaenepoel, Louise Bergez, Lucie Plasschaert, Martha Balthazar, Menzo Kirzc & Mitch Van Landeghem

Camping Sunset is een gezelschap in verandering. Klik hier om meer over onze toekomst te lezen.